Casus

Banaliteit #3

Alles voortkomende uit dwang, is een strafbaar feit

Ons gevoel is, tijdens ons beide leven waaronder onze hobbyfokkerij, als een groot kompas aanwezig en laten wij ons hierdoor zeker voor een groot gedeelte leiden. Echter wanneer ons ratio en ons gevoel niet op 1 lijn zitten worden wij geallarmeerd en gaan we feiten doornemen, zo ook nu tijdens de kennismakingstraject met zoals we noemde NPM en die we gezien de voortgang van de o.a. (be)dreiging voor nu verder te noemen en vermelden Nelly & Paul.

Gevoel versus feiten

Zo ook voor wat betreft de feiten en gevoel deze waren en bleven niet in overeenstemming tijdens het kennismakingstraject met Nelly & Paul, wat betekende dat wij besloten om niet verder te continueren van kennismaken, alles in overeen stemming zoals het landelijk nieuwe normaal ons voorschrijft voor wat betreft de mogelijkheden van het daadwerkelijk kunnen en mogen communiceren. We hebben dit medegedeeld, wat een slecht nieuws gesprek was, en wij voelden op voorhand al aan dat dit niet lekker zou vallen bij Nelly & Paul omdat we feitelijk toen we al eerder aan de bel trokken en zeg ook maar op de rem trapten, er niet prettig naar ons door Nelly & Paul, naar ons werd gereageerd.

De druppel

Bovenal zijn wij mensen en mogen wij fouten maken. Daarbij proberen wij van onze fouten te leren en fouten zeker te voorkomen. De druppel in deze kwestievan Nelly & Paul was, en dan zeg ik het even heel kort door de bocht, hoe ze met de fokker, let wel de mensen (de fokkers) zijn nu over de 80 jaar en ten tijde van aankoop van hun hond ongeveer 77 jaar. Nelly & Paul zouden de fokkers van hun overleden hondje openlijk met een soort van interview over hen gaan publiceren met een verhaal bij Dier en Recht. Dit vinden wij ronduit shockerend om te horen hetgeen we ook aan Nelly & Paul hebben verteld. De reactie van Nelly & Paul was dat ze dan dit publiceren, niet gingen doen wanneer ze dan maar de pup bij ons maar konden kopen. Juist deze reactie bevestigde voor ons ons gevoel. Begrijp ons goed een ieder dient te doen wat hij goed acht maar, en nu komt het, je actie(s) hebben wel consequenties zo ook in deze. De gehele gang van zaken gaf ons niet alleen een heel naar gevoel sterker nog we kwamen nu heel snel tot de conclusie wilden niets met deze mensen te maken hebben.

En toen

Zoals gezegd we hebben aan Nelly & Paul medegedeeld dat we niet verder met hen gingen, in het zogenaamde kennismakingstraject, en toen kwamen de bedreigingen waarop wij niet in gingen want voor ons geldt de regel “actie = reactie” iets wat niet wensten of wilden. We hebben toen wel ons sociaal netwerk geïnformeerd over deze specifieke bedreiging en kwestie voor onze en onze dieren en dan met name de veiligheid van ons allemaal. Uiteraard hebben we de mails en wat al niet meer bewaard en veilig gesteld. Vanuit onze kant geen reactie en dan zou je denken dit is voorbij. Niets is minder waar er werd/word een advocaat op onze dak gestuurd met een eis voor schadeloos stelling en hoe dat zit daarover de volgende keer meer. Nog wel nog even dit om alvast over na te denken tot op moment van beëindiging van kennismaking had Nelly & Paul geen euro cent aan ons betaald.

Deel dit:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *